Hoor jij bij het “Kaf” of het “Koren”?

De Sales & Marketing Circle™ scheidt het spreekwoordelijke kaf van het koren onder de sales- en marketingprofessionals.

Het maakt het voor jou gemakkelijker om jezelf te onderscheiden. Wij helpen je om jezelf vakinhoudelijk verder te ontwikkelen, je carrièrekansen en baanzekerheid te vergroten en bovenal meer plezier te beleven aan het mooie sales- en marketingvak: de aorta van elke organisatie.

Met jouw exclusieve lidmaatschap van de SMEI Sales & Marketing Circle laat jij je klanten, vakgenoten, werkgevers, maar ook headhunters en andere stakeholders zien dat jij een échte sales- en/of marketingprofessional bent en je vak verifieerbaar serieus neemt.

Voor minder dan € 1,50- per dag krijg je exclusief toegang tot de 10 Sales & Marketing Circle bijeenkomsten per jaar en nog veel meer. Bijeenkomsten op niveau die niet voor iedereen zijn weggelegd. Daarnaast ontvang je een pakket met lidmaatschapsvoordelen die je honderden euro’s per jaar zullen besparen wanneer u persoonlijke ontwikkeling belangrijk vindt.

Bekijk nu de verschillende lidmaatschappen

Wij faciliteren permanente educatie op registertitel-niveau

Lid worden van de Sales & Marketing Circle?

Om lid te kunnen worden moet je voldoen aan de volgende 3 voorwaarden:

Je kunt via jouw LinkedIn Profiel aantonen dat je tenminste drie jaar ervaring hebt in een sales- of marketingfunctie. De getoonde informatie moet verifieerbaar zijn.
en je voldoet aan één van onderstaande criteria die tevens je ‘membership level’ zullen bepalen:

 1. Voor Gold & Diamond level: Je bent in het bezit van een sales- en/of marketing registertitel;
 2. Voor Silver level: Je kunt via je LinkedIn profiel of op andere wijze aantonen dat je in de afgelopen 2 jaar gemiddeld 12 uur per jaar hebt gewerkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling op het gebied van sales, marketing of communicatie. Denk aan opleidingen, trainingen, deelname aan workshops, masterclasses, et cetera. Waar, bij wie en hoe je de kennis hebt vergaard is niet belangrijk. Wel is het niveau van belang: tenminste Hbo-niveau. Tevens moet e.a. verifieerbaar zijn.
 3. Voor Aspirant level: Voldoe je nog niet aan het criterium voor Silver, Gold of Diamond, dan kun je als Aspirant toetreden. Andere Circle Members kunnen je in je ontwikkeling helpen. Zodra je zover bent wordt je status dan vanzelf ge-upgraded naar Silver.

Opgelet: Ben je een ‘provider’ in de vorm van trainer, opleider, sales- of marketingcosultant of iets dat hier op lijkt, dan is jouw toegang tot de “members only” bijeenkomsten beperkt. SMEI wil er voor zorgdragen dat de samenstelling van aanwezigen niet scheef komt te liggen. Er geldt een regel dat het aantal aanwezigen ‘providers’ onder de 20% van de aanwezigen moet blijven. Wanneer wij meer aanmelding hebben van ‘providers’ dan beslist een loting wie wel en wie niet mag aanschuiven.

Blijf jezelf onderscheiden als professional met de Sales & Marketing Circle

Het is alweer 35 jaar geleden dat SMEI de inmiddels zeer succesvolle en wereldwijd erkende Sales- en Marketing registertitels introduceerde. SMEI Benelux heeft als logisch gevolg de Sales & Marketing Circle™ in het leven geroepen. Speciaal voor de selecte groep sales & marketing professionals die zich aantoonbaar kunnen & willen onderscheiden. Je stopt immers nooit met leren…

Waarom is de Sales & Marketing Circle™ opgericht?

Wij zijn er van overtuigd dat alleen het hebben van ervaring om het predicaat “professional” te kunnen claimen niet voldoende is. Het sales- en marketingvak is de afgelopen jaren enorm in beweging. Het ‘gewoon’ je werk doen is niet voldoende om als professional te worden aangemerkt. SMEI en vele tienduizenden sales- en marketingprofessionals zoals u, vinden dat professionals die hun vak echt serieus nemen de morele ‘verplichting’ hebben. Een verplichting om zich permanent te blijven ontwikkelen in het uitoefenen van hun vak.
Sales- en marketingprofessionals hebben als vak klanten te helpen bij het maken van de juiste aankoopbeslissingen. Het beïnvloeden van mensen en processen speelt hierbij een belangrijke rol. Wij geloven dat de maatschappij moet kunnen rekenen op het ethisch handelen van deze professionals. De SMEI heeft daarom een internationale Code of Ethics voor sales- en marketingprofessionals ontwikkeld.
Wij geloven dat professionals die hun vak uitermate serieus nemen het recht hebben om hiervoor de erkenning te ontvangen die ze verdienen. Wij geloven dat klanten, werkgevers, vakgenoten, headhunters en andere ‘stakeholders’ het recht hebben om te kunnen zien wie deze échte sales- en marketingprofessionals zijn

Simon Sinek

Wat is jouw Level?

In principe komt elke Sales & Marketing Professional, die zijn vak serieus neemt of wil nemen, in aanmerking voor één van de vier levels.

Hieronder staat kort en bondig beschreven aan welke criteria leden moeten voldoen. De leden worden jaarlijks aan de criteria getoetst.

Logo-SMC-Aspirant-500px-WEB

…professionals die de intentie hebben uitgesproken om de volgende criteria binnen nu en 2 jaar te behalen:

 • Tenminste 3 jaar aantoonbare ervaring in Sales en/of Marketing.
 • Besteed gemiddeld** tenminste 12 uur per jaar aan educatie / persoonlijke ontwikkeling op het gebied van sales & marketing en/of communicatie op minimaal Hbo-niveau.

Logo-SMC-Silver-500px-WEB

…professionals die voldoen aan onderstaande criteria (geverifieerd):

 • Tenminste 3 jaar aantoonbare ervaring in sales en/of marketing.
 • Besteed gemiddeld** tenminste 12 uur per jaar aan educatie / persoonlijke ontwikkeling op het gebied van sales & marketing en/of communicatie op minimaal Hbo-niveau.

…professionals die voldoen aan onderstaande criteria (geverifieerd):

 • In het bezit van een sales- of marketing Registertitel*.
 • Tenminste 5 jaar aantoonbare ervaring in sales en/of marketing.
 • Besteed gemiddeld** tenminste 20 uur per jaar aan educatie / persoonlijke ontwikkeling op het gebied van sales & marketing en/of communicatie op minimaal Hbo-niveau.

Logo-SMC-Diamond-500px-WEB

…professionals die voldoen aan onderstaande criteria (geverifieerd):

 • In het bezit van zowel een sales- als marketing Registertitel*.
 • Tenminste 5 jaar aantoonbare ervaring in sales en/of marketing.
 • Besteed gemiddeld** tenminste 20 uur per jaar aan educatie / persoonlijke ontwikkeling op het gebied van sales & marketing en/of communicatie op minimaal Hbo-niveau.

* Erkende titels: SCPS™, SCPM™, CSE®, CME®, SMA Sales-B Registertitel, NIMA RM Registertitel of andere titel die wordt erkend door de European Marketing Confederation.

**Gemiddeld: dit wordt jaarlijks gemeten over de afgelopen 2 jaar.
N.B. Iemand kan in 1 jaar naar Silver level doorgroeien door aan de 24 uur educatie-verplichting te voldoen.

SMEI-Afb-vissen2

Het belangrijkste dat wij je bieden is dat je jezelf onderscheidt “from the rest of the pack”

Meld je nu hieronder aan voor jouw level

Zo doen we dat!

 • We laten alleen sales & marketing professionals toe die zich verifieerbaar hebben gecommitteerd – of willen committeren – aan het jaarlijks volgen van gemiddeld 12 educatie-uren of meer op Hbo-niveau of hoger.
  Denk aan deelname aan workshops, masterclasses, seminars, webinars, opleidingen, trainingen, et cetera (ongeacht bij wie dit behaald is).
 • Wij geven Sales & Marketing Circle™ Members toegang tot hoogwaardige kennis middels “Circle Members Only” bijeenkomsten, masterclasses, workshops en meer… Door het exclusieve karakter van de bijeenkomsten liggen inhoud, discussie en interactie op een hoger niveau dan bij bijeenkomsten waar iedereen welkom is.
 • Circle Members bij toetreding te vragen c.q. te verplichten de internationale Code of Ethics voor sales- en marketingprofessionals te ondertekenen.
 • We stellen Circle Members in staat zich als SMEI erkende professional zichtbaar te onderscheiden. Circle Members hebben het recht een beschermde Circle Badge op hun LinkedIn, CV, business card, persoonlijke websites of andere persoonsgebonden uitingen voeren.
 • Op verzoek van het Circle Member informeren wij headhunters, werving- en selectiebureau’s, HR-professionals – pro-actief doch discreet – over hun eventuele beschikbaarheid voor een nieuwe uitdaging. Desgewenst voorzien wij een potentiële werkgever van een validatie van de door het Circle Member geclaimde professionele ontwikkeling.